HomeHome.html
 CaravaggioCaravaggio_Quartet.html
 ContactContact.html
 Biografieën
 

Evgeny Makhtin werd geboren in Leningrad in een familie van musici. Zijn ouders en broer zijn professionele violisten. Hijzelf begon op vijfjarige leeftijd met vioolspelen. In 1992 immigreerde hij samen met zijn ouders naar Nederland waar hij zijn muzikale opleiding in 1997 begon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Hans Scheepers. Tijdens zijn studie in Den Haag nam hij succesvol deel aan nationale en internationale concoursen zoals de Iordens Viooldagen, Prinses Christina Concours en Kloster Schönthal Wettbewerb. In 2004 vervolgde Makhtin zijn studie aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam bij Misha Furman waar hij zijn Bachelor diploma met onderscheiding behaalde.In 2008 werd hij toegelaten tot The Royal Academy of Music in Londen in de klas van Igor Petrushevski. Voor deze studie kreeg hij een beurs van Nuffic en het Prins Bernhard Cultuurfonds. In 2010 behaalde hij zijn Master of Arts diploma met onderscheiding.Evgeny Makhtin heeft samen gewerkt met dirigenten en instrumentalisten zoals Jan Stulen, Tadaaki Otaka, Semyon Bychkov, Sir Colin Davis, Boris Berezovsky en Mikhail Murach. Ook heeft hij samengewerkt met het Rotterdam Philharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Amsterdam Chamber Orchestra, Solistes Européens, Gustav Mahler Jugend Orchester en The Royal Opera House.

Christiaan Lascae kreeg zijn eerste vioollessen op vierjarige leeftijd van zijn moeder. Kort daarna werd hij toegelaten tot de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Qui van Woerdekom.Tijdens zijn Bacheloropleiding studeerde hij bij Jaring Walta, Peter Brunt en Theodora Geraets. Daarna volgde hij een privéstudie bij Liviu Prunaru.Christiaan volgde masterclasses bij o.a Herman Krebbers, Ulf Schneider, Liviu Prunaru, Remus Azoitei, Andras Keller, Hatto Beyerle en het Storioni Trio. Ook volgde hij lessen van o.a Alexander Kerr, Leonard Raiciof en Kees Hülsmann.Tijdens zijn opleiding was hij concertmeester van verschillende orkesten, waaronder; het Atheneum Kamerorkest, het Nationaal Jeugd Orkest en het Brabants Kamerorkest. Als solist heeft Christiaan opgetreden met het Brabants Kamerorkest, het Philharmonisch orkest van Iasi, het Philharmonisch orkest van Brasov, het Philhamonisch orkest van Oradea en symfonieorkest Bellitoni, waar hij werken van Saint-Saens, Bloch, Mozart, Dvorak, Bartok, Ravel, Chausson en Wieniawsky speelde.Hij remplaçeert regelmatig bij het Residentie Orkest, het Rotterdams Philarmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en de Radio Kamer Filharmonie.Christiaan is een actief kamermusicus, en gaf kamermuziekconcerten in de grote zalen van Nederland, waaronder Vredenburg, het Bethaniënklooster, de Azijnfabriek en de kleine zaal van het Concertgebouw.Christiaan bespeelt een Enrico Rocca (1895), hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Altviolist Emlyn Stam is actief als kamermusicus, solist en orkestmusicus en treedt regelmatig door heel Nederland en Europa op. Sinds vijf jaar is hij tevens plaatsvervangend aanvoerder altviool bij het Residentie Orkest in Den Haag. Emlyn Stam heeft vaak concerten voor de Nederlandse radio en televisie gespeeld. Hij was reeds solist bij het Amsterdam Symphony Orchestra en het Schönberg Ensemble onder Reinbert de Leeuw. Hij heeft opgetreden bij diverse festivals waaronder het Kuhmo Festival in Finland, Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht, het Grachtenfestival en Sound of Stockholm Festival. Ook speelde hij samen met het Parkanyi Kwartet in het Concertgebouw. Verder speelt hij regelmatig concerten als lid van het Ysaÿe Trio en het New European Ensemble. Emlyn Stam voltooide in 2006 zijn Bacheloropleiding aan het Koninklijk Conservatorium en in September 2008 zijn Masteropleiding bij ditzelfde instituut. Hij studeerde bij Ferdinand Erblich en Vladimir Mendelssohn. Hij heeft verdere masterclasses gevolgd bij Roberto Diaz, Tabea Zimmerman, Kim Kashkashian en Yuri Bashmet. Tweemaal ontving hij een prestigieuze beurs om in Ottawa te studeren als leerling bij het National Arts Centre Young Artist’s Program waar hij lessen in solospel en kamermuziek volgde bij Pinchas Zukerman, Patinka Kopec en Michael Tree. Verder heeft hij kamermuziek lessen gevolgd bij Seiji Ozawa, Arnold Steinhardt, Eberhart Feltz en Nobuko Imai. Emlyn Stam speelt tevens ook Viola d’Amore. Emlyn bespeelt een Giovanni Francesco Pressenda (1826) hem ter beschikking gesteld door het Nederlands Muziek Instrumenten Fonds.

Willem Stam De Canadees-Nederlandse cellist Willem Stam is geboren in Calgary (Canada) en begon zijn muzikale opleiding zowel als pianist als cellist. Gedurende zijn studie bij John Kadz in Calgary werd hij gecoacht door vele gerenommeerde cello pedagogen, waaronder Richard Aaron, Andres Diaz, Lynn Harrel, Desmond Hoebig, Hans Jenzen, Paul Katz, Ron Leonard, Lawrence Lesser en Aldo Parisot. Op 17-jarige leeftijd kwam hij naar Nederland om met de genereuze steun van de Alberta Foundation for the Arts te gaan studeren bij Dimitri Ferschtman. In 2010 sloot hij zijn Bachelor of Music-opleiding succesvol af en momenteel vervolgt hij zijn studie in Nederland bij Dimitri Ferschtman. Daarnaast heeft hij lessen gevolgd bij Anner Bylsma, Natalia Gutman, Gary Hoffman, Reinhard Latzko, Harro Ruijsenaars, Marko Ylönen, Robert Cohen en Torleif Thedéen. Willem's eerste optreden met orkest was in Calgary in 2006 met Dvorak's celloconcert, en hij debuteerde in 2010 met de Janacek Philharmonic in Tsjechië als solist in Tchaikovsky's Rococo Variaties. Hij heeft veelvuldig opgetreden in Nederland en gaf concerten in Argentinië, Bolivia, Canada, China, Tsjechië, Duitsland, Italië, Nieuw-Zeeland, Portugal, Slowakije, Zuid-Afrika, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Uruguay. Zijn optredens werden uitgezonden op zowel de Canadese als Nederlandse radio en televisie. Recentelijk was hij te horen als solist in Brahms' Dubbelconcert met violist Eduardo Paredes in Rosario (Argentinië) tijdens een vijf weken durende toernee door Zuid-Amerika, mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse ambassades in Argentinië, Bolivia en Uruguay en het Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten. Als toegewijd pedagoog geeft Willem privélessen in Nederland en in het buitenland via het internet. Ook heeft hij masterclasses verzorgd in Argentinië, Bolivia en Uruguay. Willem Stam bespeelt een Stefano Scarampella cello (Mantova 1918), hem ter beschikking gesteld door het Nederlands Muziek Instrumenten Fonds.